torsdag 31 december 2009

2009 är snart slut

Så var det årets sista dag. Sitter här vid datorn och lyssnar på Happy New Year med Abba – underbar låt. Nu har det gått några dagar sedan Soya och hennes valpar gick bort. Gråter inte lika mycket längre, men när jag inte håller mig sysselsatt och är ensam kommer saknaden krypande och hålet i mitt bröst som jag fick på annandagen värker.

Varje nyår sedan jag fick Soya har jag stått med henne i min famn och tittat på fyrverkerierna vid 12-slaget. Har alltid varit på landet så fyrverkerierna har varit på avstånd och det har verkat som lilla Chihuahuan har varit lika fascinerad av dem som jag. I år kommer jag vara på Restaurang Forsen när klockan slår 12 utan någon hund i min famn, men vem vet, kanske min lilla hund är med mig ikväll ändå på något sätt när det nya året börjar. Hon kommer iallafall finnas i mina tankar när fyrverkerierna börjar.


Så hur var 2009. Om jag bortser från vad som hände på annandagen så har 2009 gått långt över mina förväntningar. Jag är inte mycket för nyårslöften. Men när jag stod med Soya i famnen förra året, själv utanför mitt lilla hus i Tista (fega kelpien fick vara inne) lovade jag mig själv några saker. Året 2008 hade varit lite av ett helvete för mig till och ifrån. Så jag lovade mig själv att jag skulle ta tag i mitt liv och styra över det själv och se till att 2009 blev ett bättre år. Så det jag sa till mig själv var att jag skulle se till att jag skulle börja gilla mitt liv och mig själv och aldrig låta mig själv vara ett "offer", jag skulle gå ner i vikt och sen finns ju alltid drömmen om att komma till Bruks SM.


När jag nu ser tillbaka på 2009 så får jag säga att jag lyckades riktigt bra. Jag har gått ner massor i vikt, ligger för närvarande på SM-listan till nästa år och trots allt som hänt de senaste dagarna mår jag mycket bättre och känner att det är jag som bestämmer över mitt liv – "offerkoftan" dyker ibland upp, men den åker av snabbt.


Så har jag några nyårslöften inför 2010? Egentligen inte något konkret men när klockan slår tolv är det nog några saker som kommer dyka upp i mitt huvud. Att jag ska fortsätta jobba på att se till att mitt liv är vad jag vill att det ska vara och att jag ska vakna upp på mornarna och se fram emot en ny härlig dag. Att jag ska ta motgångar på rätt sätt och se att det alltid finns något positivt i allt och att jag har mycket i mitt liv att glädjas över.


Så mina vänner – snart är 2009 över och jag hoppas att ni haft ett underbart år och att 2010 blir ännu bättre!


Ett riktigt Gott Nytt År till er alla!Gott Nytt År mitt lilla hund. 
Det blev inte som du och jag hade planerat 
– men du kommer alltid leva kvar i mitt hjärta!

2 kommentarer:

 1. Gott nytt år Lena och jag VET att dina planer kommer att gå i uppfyllelse:) Nytt år, nya hopp! Ha det nu så kul ikväll, festa för mig oxå medans jag sitter isstugan med alla vovvar..
  Underbar bild på lilla Soya:)

  Kramar från oss alla

  Eva

  SvaraRadera
 2. Totalt sett hade du ju ett riktigt bra 2009 låter det som, men det är klart att när det händer en sån sak som det här med Soya så överskuggar det ju allt annat, ett tag i alla fall.

  Önskar dig ett underbart 2010, hoppas dina planer och förhoppningar slår igenom och att du och Nisse får ett härligt år!

  SvaraRadera