fredag 8 juli 2011

Ett skogsliv!

I två veckor har jag spenderat större delen av min vakna tid med att träna hund. Största delen i olika skogar i varierande terräng, allt från öppna skogar till berg och branta backar.

Jag har gått, sprungit, klättrat, krypt, krälat, kasat, ramlat, skrattat, njutit, funderat, klurat, gömt mig under granar och stenblock, smygit, lekt med alla olika typer av hundar, svettats, blivit mygg-, knott- och myrbiten, träffat underbara människor från alla olika hörn av Sverige, Norge och Danmark och druckit mycket kaffe i underbart sällskap, skrapat knän, fått blåmärken – vad mer kan man önska!?

Började min semester med att åka till Timrå för att vara instruktör i sök på Mittpunktsveckan. En ny upplevelse för mig att hålla kurs i flera dagar i sträck. Hade även fördelen att kunna köra min egna hund ett pass per dag. Måste erkänna att jag var rätt tom i skallen när Annika och jag på fredagseftermiddagen styrde tillbaka mot Nyköping. Men roligt var det att få följa helt nya människor och deras hundar under flera dagar.

Vi kom hem sent fredagkväll och lördag förmiddag styrde jag mot Uddevalla för ytterligare 5 dagar med sökträning. Två pass per dag i Herrestadsfjällets bergiga terräng som erbjuder en fantastisk bra och rolig träning. Att få träna på dessa banor med så många duktiga människor från olika delar av norden är så kul! Åse gör ett makalöst jobb och jag hoppas verkligen att det blir fler läger där.

Vi var ett gäng från Nyköping som bodde på Uddevalla BK, guld för mig som passade på att träna lydnad på kvällarna – lyxigt att ha en lydnadsplan precis utanför dörren! Men nu sover Kelpien som en stock här hemma efter många dagar fyllda med träning från morgon till kväll.


Gänget i Timrå!

Kampen mot knotten..

 Mabel och Gucci från Norge.


Katarina och Sam.

Claes och Stella – att jag skulle se en Leonberger som tränar sök och på råga av allt går så bra – det trodde jag aldrig!

Men lite förkärlek till ett litet dopp i värmen har hon ;)

Liten men tuff står det på skarfen och det är hon – golden Micka som helt klart impade på mig!

Irma letar efter figgen som gömt sig i en bergsskreva – klurigt tyckte schäfern.
 Bästa kelpien får lite extra godis av matte.Jag fixar med Nisses rulle - men vad Mia gör har jag inte en aning om. Kanske hon försöker snygga till sig – men för vem? kanske knotten...


Ett av de andra gängen på lägret. 

I mitten på bilden är Åse som fixar detta kanonläger.
 

Tusen tack alla för underbara dagar i skogen – nu ska min lite lätt slitna kropp krypa ner under täcket i fosterställning och sova som en stock!

1 kommentar:

  1. Hej!
    Låter som även andra veckan blev bra :)
    Önskar fortsatt trevlig ledighet.
    Kram från Eva o resten

    SvaraRadera