lördag 6 april 2013

Händelserikt!

För det mesta sitter jag framför min dator. Men en av fördelarna att vara på ett litet företag är att man har varierande arbetsuppgifter och får hjälpa till där det behövs. Där har min fotografering visat sig vara en lite guldgruva för min del!

Denna gång var det hockey och dans som stod på mitt fotoschemat. På förmiddagen på onsdagen åkte jag med chefen och Curre Lundmark till Globen för att träffa VM-generalen för Hockey-VM. På eftermiddagen körde samma liga + skrivbenten Josefin till Oskarshamn för att träffa Pelle Mårts (förbundskapten för Tre kronor) och se landskapen mellan Sverige och Slovakien. För att sen efter matchen åka vidare till Växjö för att på torsdagen följa med Pelle några timmar i hans jobb.

Vi intervjuade honom och sen fick vi hänga med när han skulle shoppa lite och på stan hann vi med en fika för att senare åka till arenan i Växjö där de skulle ha genomgång av gårdagens match, upplägg och sen träning.

Ibland när jag hamnat någonstans med jobbet blir jag lite förvånad hur jag hamnade där. Jag vid det här laget fått träffa och fotat många av världens största hockeyspelare. Chefen gjorde sig lite rolig över mig, vid morgonkaffet med Pelle Mårts, att jag är så ointresserad av hockey och inte har en aning om hur kända vissa spelare är. Men är man inte hockeyintresserad så är man inte. Men desto fler jag träffar av dessa hockeyprofiler, desto mer imponerad blir jag, då de flesta är enormt ödmjuka och ger så mycket av sig själva. Pelle, Michael "Poppe" Popovic och Curre som jag umgicks med denna dag är inget undantag på den fronten.

På fredagen åkte Josefin och jag upp mot Stockholm på eftermiddagen för att få följa med bakom kulisserna på Let's dance. Att vi följa med och göra ett reportage därifrån har vi Tony Irving att tacka för allt. Han fixade in oss och visade runt och såg till så inte bara jag fick sitta på fotografbänken utan även Josefin (finns regler att journalister endast får vara i pressrummet under sändning). Så man lugnt säga att vi hade en riktigt rolig kväll.

Det har varit hektiska långa dagar, men ack så roligt det har varit!

Dags för Sverige att spela mot Slovakien i en fullsatt arena i Oskarshamn. Även en som jag var imponerad av stämningen i hallen, trots att hockey inte direkt är mitt största intresse. Men vet i alla fall att målvakten på bilden normalt spelar i Modo, Curre tyckte jag skulle maila den till Foppa.

Då hockey inte är det jag finner mest intressant glider mina ögon runt på annat. Söker efter något att fota – och se vad jag fann! Kolla killen som gastar. Han höll full låda hela matchen och fick igång hela publiken bitvis, och det var ca 2500 pers i hallen. Helt klart mer underhållande än matchen bitvis.


Fika i Växjö med Poppe, Pelle och chefen Dala. Bilderna från omklädningsrummen spar jag till artikeln och mitt privata album ;) Spenderade rätt många timmar med dessa tre. Och Pelle som ser så sträng och ärligt talat lite trist och grinig ut när han står i hockeybåset, är verkligen en härlig och underhållande person, stor skillnad på privat- och jobbpersonen i hans fall. Han beskriver sig som trist, men jag skrattade rejält dessa timmar åt historier som han och Poppe bjöd på – så där är han lite fel ute.

Så var det fredagskväll och ishallar, hockey, förbundskaptener och vältränade hockeykillar i omklädningsrum är utbytta mot dansare i glitter, dyra klänningar och i höga klackar.
Vad som slog mig direkt vi kom dit är hur litet det är. Allt ryms på en väldigt liten yta. Ser ju rätt stort ut i TV-skärmen. Tänk vad man kan fixa med en kamera eller som i det här fallet, flera stycken.

Ett stort tack till Tony som tog oss med. Är svag för människor som möter mig en stor bamsekram och med ett leende som smittar av sig. Man kan inte låta bli att älska Tony – han är ljuvlig!

Oscar Zia dansar med Maria Bild.


Ja, hon behöver väl inte presenteras. Blev förvånade över hur lång hon är. Och nog den enda som verkligen gillade oss fotografer. Poserade hela tiden för alla pressfotografer som ville fota henne. Jag pratade bara kort med henne innan showen när jag fotade henne och Tony. Vet att Josefin lyckades få en intervju med henne senare. Hon var den som journalisterna jagade mest.

Såg inte förra Let's dance. Men förstod att Robban skärp till sig till det här avsnittet. När jag var bakom i en av pauserna i deras lilla greenroom, trampade de mesta av dansarna runt. Men Robban han gjorde armhävningar. Men iof Erik stoppade sina händer i sina skor och ställde sig sen på händer och trampade runt med händerna i skorna.

Sofia Wistam. Inte lika glad i all press som ville fota henne. Det söta smilet är väl intränat förstod jag. Var nog rätt trött på oss som det blixtrar om...

Så led denna kväll mot sitt slut. Jag fotade lite till men gav mig sen till pressrummet hämtade jackan och gick ut och ville tillbaka till lilla lugna Nyköping ;)
 
Men först var jag ju tvungen att ta en bild på Snygg Erik på vägen ut till min kära Mazda, där jag väntade in Josefin som ville mingla och intervjua lite till bland kändisarna innan vi styrde hemåt efter en häftig kväll!
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar