söndag 4 november 2012

Och så ännu en helg!

Upp och ner trapporna, alltid glömmer man något och får springa upp igen. Lätt svärande över sig själv och sin tomma skalle knotar jag ännu en gång upp för att hämta det jag glömt. Men efter lite mutter för sig själv och ett antal vändor i trappan så startar jag äntligen bilen och styr iväg denna tidiga morgon och den krokiga vägen mot Strängnäs och Maria R:s härliga lydnadsläger!

Kliver in i klubbstugan lagom till frukost. I stora rummet är långbordet fullsatt av helgens alla deltagare. Det pratas och skrattas för fullt, trots den ännu tidiga timmen. Ler lite för mig själv när jag kliver in och hälsar god morgon till gänget där. Sätter mig ner med min kopp kaffe, drar ett djupt andetag, lyssnar på konversationerna runt bordet och ser fram emot några härliga dagar på Strängnäs brukshundklubb!

Planen denna helg var att hinna få lite länkträning med Nisse. Nisse och jag har tävlat i många år nu och försöker jag nu hålla en plan som gör att han kan hålla den stabilitet han visat i lydnaden de senaste åren. Men har märkt att små saker som jag inte gillar har smygit sig in i vårt program. Så nu försöker jag gå igenom de saker jag märker börjar bli lite svaga länkar och försöker bygga upp dem igen. Bristerna dyker upp främst i länkar och främst i tävlingssituationer, vilket gör det hela lite knepigare.

Det är en sak att köra upp en hund till elit. Men en helt annan sak att hålla sig kvar där. Spännande att se om jag kan få hans lydnad att hålla på samma nivå genom resten av hans karriär, vilket förhoppningsvis är många år till. Är i alla fall mycket nöjd med honom efter helgen. Håller tummarna att vi fixar spåret nästa helg så det blir aktuellt att köra lydnaden också. Kul att få facit på om min träningsplan kommer ge resultat.

Olle är så rolig att träna. Han är så fart så intensiv och ibland så svår. Han är en väldigt känslig liten hund som lätt går upp i stress. Planen med honom var att främst ha en go känsla där han är lugn och balenserad. På träningslistan stod ingångar, ingångar och åter ingångar på plan. Har haft en härlig känsla med honom i helgen. Olle är en smart hund. Är jag noggrann i min inlärning är han väldigt lättlärd. Känns med honom som känslan är det svåra med honom. Kan jag hålla honom balanserad så är han en fantastisk hund som håller ihop på ett fantastiskt sätt. Har fått jätte många goda räd den här helgen från gänget jag tränade med. Så nu ser jag fram emot vinterns träning!

Här ett gäng bilder från helgen. Tyvärr var vädret typiskt svensk, grått och trist. Vilket gör att det inte är lika kul att ta fram kameran, så den låg mest inlåst i bilen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar