onsdag 28 november 2012

Galor och fokus

Det är mycket nu! Julen närmar sig och jag längtar så. Den 15 december tar jag ledigt och åker till Småland till familj och vänner där. Lovar att jag ska njuta till fullo av det!

Men det är sen, inte nu. Nu är det mycket. Vi jobbar för fullt med Västerås Idrottsgala samtidig som det är mycket på jobbet. Uppsala har sin idrottsgala som vi också är involverade i. Dagarna är långa och lediga helger existerar inte riktigt. På detta har jag ju lite andra kul saker jag pysslar med i form av trycksaker, foto och dyl. Gör att dagarna fylls snabbt.

Detta gör att jag har svårt att hålla fast vid mina bra rutiner. Bra rutiner i form av bra mat, motion, komma i säng i god tid, andas djupt, sova gott och vara glad. Sockret drar mig till sig, latheten kryper tätt intill. Vet att det är fantastiskt att må fantastiskt. Vet hur mycket mer energi det ger mig. Vet hur glad det gör mig. Vet hur mycket mer tålmodig jag blir. Vet så väl, så himla himla väl. Så varför är det då så svårt att välja rätt väg när man är trött. Fick min kropp "som den vill" så skulle jag försova mig varje morgon, äta mat som innehåller 30% socker 40% övriga kolhydrater och totalt säkert närmare 5000 kalorier om dagen. Jag skulle ta bilen vart jag än ska. Är ju i grunden en riktig latmask och socker- och kolhydratsfanatiker.

Men så har ju ingen heller påstått att det är lätt att hålla sig till rätt linje. Jonas Colting kritiserade vid ett tillfälle all bantningsreklam där det ser ut som att gå ner i vikt och hålla en god fysik gör man utan egna ansträningar, bara ta ett piller eller en shake så är man där. Men visst stod det att man får ställa upp med mycket vilja, tusentals timmar, blod, svett och tårar, skulle det nog inte vara lika säljande...

Men jag vet att 1200-1600 kalorier om dagen i form av rätt kost, träning 5 dagar i veckan + hundarnas promenader och träning gör mig välmående och tar bort de kilon jag inte trivs alls med. Så det det finns bara en väg – hitta fokus plocka fram viljan och följ planen!

Imorgon är det Västerås idrottsgala. Är så kul med dessa galor. Det är mycket jobb och mycket stress. Förutom alla fantastiska idrottskvinnor och män som får priser imorgon är det riktigt bra artister på scen. Markoolio är på plats. Tommas Oredsson kör sin alltid lika uppdaterade och roliga stand-up, den väldigt söta och charmiga norrmannen och illusionisten Alexx Alexxander kommer inta vår scen med sina spektakulära stunts, så det blir en kväll att se fram emot och många läckra bilder hoppas jag på!

Men sen vet jag att vid någon tillfälle under kvällen kommer jag dragit mig tillbaka i bakgrunden, där ingen noterar mig. För en stund sitter jag där ensam och njuter av detta fantastiska arrangemang. Att sitta där i ett hörn av arenan, titta på alla glada, nöjda människor, lyssna på musiken och skratten – är en speciell stund för mig. Att för stunden insupa känslan från lokalen fyller mig med en sådan härlig känsla att det är svårt att förklara. Men det är min stund dessa kvällar.

Nä nu till mitt fokus. Få klart i det som ska göras i kväll, revy, hemsida, bilder och kom i säng så den planerade löprundan blir av imorgon innan jobbet – FOKUS!

Sköt om er – något man aldrig ångrar ;)

Här är vi imorgon! Hoppas ni får en lika kul kväll som jag!

Scenen fylld med duktiga idrottare! Alltid lika glada när de får för en stund bli hyllade i sin egna stad!

Vill ni läsa mer om våra idrottsgalor gå in på www.dalacompany.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar