fredag 2 mars 2012

Hektisk kontrastrik vecka – från glamour till den hårda verkligheten

Denna vecka är helt galen! Jag har som uppdrag att fota på Melodifestivalen. Jag har fotat uppbyggnaden av scenen. Från ishockeyrink till en makalös scen. Lottning, intervjuer av deltagarna, showen och det kommer avslutas med lite matfotografering i morgon – och så klart – efterfesten!

Har hunnit med välkomsfesten på Borggården i torsdags. Där hade jag nöjet att hamna bredvid kameramännen från detta jippo. Killen jag pratade mest med har varit med på 15 melodifestivalen och 8 euroschlager! Var kul att höra dem berätta som sitt jobb. Vilket tajt team det är som jobbar med det här. Alla var rörande överens om att dessa 6 veckor var deras bästa veckor på året. Vilket jag helt och hållet kan förstå – det är ett jippo utan dess like.

Idag på förmiddagen klev jag från fest och glamour till vardagens hårda allvar. En nära vän till min chef gick bort alldeles för tidigt efter en tids sjukdom. Och jag var ombedd att föreviga begravningen. Jag kände inte honom så väl, men tillräckligt för att veta att det var en underbar människa.

Kyrkan var helt fullsatt denna förmiddag och när alla gått vidare efter begravningen gick jag för att fota blommorna som då var utburna på kyrkogården. Satt där i detta hav av blommor på kyrkogården med min kamera och fotade medan tårarna rann.

Ett gäng ungdomar passerade kyrkogården. Hörde hur en kille sa: vi kan väl fråga? Nej, svarade en tjej, det kan man inte. Jag vände mig då om och sa att visst får man fråga. De undrade varför det var så väldigt många blommor. En väldigt omtyckt person har begravts idag som gick bort alldeles för tidigt – däräv den stora mängden blommor. I en stund blev de helt tysta och bara stod och tittade på alla blommor innan de tyst fortsatte sin väg. Verkligheten är inte alltid rättvis.

Här lite bilder från min fredag. 

Att fota en begravning är nog något av det jobbigaste jobb jag gjort, men också något som kändes som det viktigaste. 

Men en kyrka med sina stora fönster och fylld med blommor är väldigt vacker.

Satt där i min ensamhet och studerade alla dessa blommor denna soliga fredag. Sorgligt vackert.

 Tack och ett sista farväl
Vila i frid
Som sagt, kontrast var ordet för dagen. 
Dags för genrep på Rosvalla.

Sarah Dawn Finer! Verkar bara vara så där jättemysig som person.

 Rockkillarna som bjöd på rök och raketer!

 Och så måste man bara ha en bild på kvällens små dockor!

 Det man inte ser i TV, kamerakillarna. Kamerakillen längst bort har ett brutet revben efter lekt lite häftigt med sin son. Borde göra väldigt ont att bära på den utrustningen kan man tycka, aj aj aj.

Sean Banan, inte någon favorit. Men får erkänna att han steg några snäpp när Josefin och jag intervjuat honom i torsdags. Han var riktigt vettig då.

Youngblood! Tidigare dansare fick jag lära mig idag. Killen i luften har just gjort en volt och är påväg att landa.

Kamrer överallt. De kom ivägen hela tiden...

1 kommentar:

  1. Jätttefina Bilder från begravningen och en text som berör...

    Bilderna från melodifestivalen var fantastisk de oxå.. Du fångar oss med både text och bilder..

    SvaraRadera