lördag 9 oktober 2010

Underbar dag!

En underbar går mot sitt slut!

8.45 möttes vårt härlig sökgäng för en förmiddag i skogen!

Nisse gick som en klocka. Mycket funderingar över träning vs tävling. Verkar som om han räknat ut när det tävling och när det är träning. Det är som att ha två olika hundar. Ska försöka lägga upp en plan och det är väl först på SM som jag vet om jag lyckats så lång, då jag inte kommer tävla några söktävlingar innan dess. Men det ska bli spännande att se om jag lyckas lösa det här problemet och samtidigt också få hans markeringar att fungera som de ska.

Vad vore väl hundträning om vi inte fick problem att lösa!

Efter söket åkte vi till klubben för att fika och prata igenom hundarna. Tycker det är så kul i gruppen vi är nu för taket är högt och mycket tankar och funderingar runt hur våra hundar går. Det är så kul och givande att få träna med så engagerade, duktiga och trevliga människor. Jag passade på idag att bjuda på fika eftersom mina två tävlingar gett Nisse och mig två kanonresultat och därav också kval till SM. Till min stora förvåning lyckades jag med både After eight-kladdkakan och med ananaspajen. Så för er som önskade kommer här recepten. Och kan jag lyckas med de här recepten – då kan alla lyckas!

Mintchokladtårta
Ingredienser
200 g mörk choklad
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
200 g smör
3 dl vetemjöl

Chokladglasyr
25 g smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight

Sätt ugnen på 175°C
Smörj en form
Bryt chokladen och smält med smöret på svag värme, rör om då och då
Vispa ägg och socker poröst och rör ner mjölet. Tillsätt chokladblandingen och rör till en jämn smet. Häll i smeten i formen och grädda i den nedre delen av ugnen i ca 20 min.

Låt kakan svalna

Blanda matfett, grädde och after eight till chokladglasyren. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen svalna och bli tjockflytande.

Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylskåp


Ananaspaj
Ingredienser
150 g smör
3 dl mjöl
2 dl socker
1 tsk bakpulver

Ananassmet
150 g krossad annanas
2 dl creme fraiche
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 st ägg

Blanda alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut den i en form och grädda i 10 min i 200 grader.

Blanda till smeten. Ananasen ska vara utan spad. Ha i creme fraichen sist.

Häll smeten på pajskalet och grädda i 10–15 min.

3 kommentarer:

  1. Det va supergott!!
    //Petra

    SvaraRadera
  2. UNDERBART!!! KALASGOTT! För alla baka mintchokladkakan, underbar, ljuvlig oemotstånderlig. Sun, tack Lena.

    SvaraRadera
  3. Även fast jag missade träningen idag så var det jätte kul att kunna höra o vara delaktig i eftersnacket:). Blev också glatt överraskad av dina dolda talanger med så gott fika! Mums va gott det var! // Nina

    SvaraRadera