måndag 13 april 2009

PåsksmällenI år var det sista gången som Norrköpings BK hade sin "Påsksmäll". Det är en av Sveriges största hundtävlingar. De har fler deltagare än Bruks-SM. I fyra dagar är det hundtävlingar, skydd, rapport, spår, sök och lydnad. Folk kommer långväga för att få deltaga i denna "hundfest". Jag har aldrig vågat mig på att starta på en så stor tävling. Men i år bestämde jag mig för att man måste göra det som skrämmer en också... Så jag anmälde mig till söket som skulle gå på lördagen.

Samling kl 07 för lottning, gruppen jag hamnade i fick börja med lydnad och uppletande. Nisse var på gott humör men lite okoncentrerad. Vid framåtsändandet när vi börjat gå studsade han iväg och slängde sig runt, precis som något bitit honom i rumpan, kanske det var en humla... Han tyckte nog att han behövde kompensera upp sin lilla flygtur och det gjorde han genom att göra en stort känguruhopp mot spånfläcken innan gruppen. Suck, men han är söt min lilla Kelpie men 5 på framåtsändanet är inget bra. På inkallningen gjorde han allt kanon, utom att han först stannade när jag sa "stå" men kom på att man kan ju lägga sig också... Men på slutet av programmet samlade lilla Kelpien ihop sig och gjorde apporterna, stegen och hoppet jättefint.

Uppletet gick fint. Alla föremål och 9,25 i betyg.

Söket gick en bra bit från klubben. Riktigt trevlig bana som var rejält bergig i början och sen blev det sumpmark i cirka 100 meter och gick sen över till berg igen. Tuff bana som var utslagsgivande. Nisse sprang på och gjorde ett riktigt fint sök med bra flyt i. Stannade upp en gång vid en tom lega (soptunna, som man ofta lägger figgar i). Han stod en stund och funderade hur han skulle göra, när jag ropade kom han så fint och vi körde vidare. Duktigt av honom att inte markera den. Domarna gillade vårt sök och vi fick 10 av båda!

Totalt fick vi ihop 595 p och hamnade på andra plats. Lite häftigt att få stå på pallen på en så stor tävling. Det var en trött hund och nöjd matte var det som åkte hem på kvällen!

Min fina lilla Nisse!


1 kommentar: