onsdag 22 december 2010

Ett sagoland

Man kan ta smålänningen ur Småland - men inte Småland ur smålänningen.

Såg den texten på en servitris för många år sedan. Tror det ligger en del i det faktiskt.

Jag är nu hos Lotta i Gasslanda sedan några dagar tillbaka. Jag mockar och pysslar i stallet, umgås med vänner, åker skidor, tränar på Hälsostudion, julbakar, lagar mat, går promenader, ligger i jacuzzin och allmänt slappar och har det helt underbart!

Det är väldigt kallt här just nu, det har varit minus 24. Men så vackert att det nästan gör ont. Tittar och tittar på detta sagolandskap som nästan helt går i vitt, rosa, blått och som gnistrar i solen och även i månens sken. Önskar jag kunde stoppa ner lite av det vackra i liten låda och ta fram då och då bara för att kunna få njuta lite av skönheten.

Nisse och jag trotsade kylan idag och gav oss ut på skidor i Brittatorps skidspår, minus 19 grader, men det gick fint ändå. Tror kelpien njöt lika mycket som jag av våra timmes tur i vinterland.

På eftermiddagen lekte Nisse med en boll i snön. Att det kan var så kul med en boll med snöre...

 Nisse i full fart att fånga bollen i farten.

 Han roar sig kungligt i snön!

 Lyckan är en boll och lite snö...

 Min goa vinterhund!

 Klockan är runt tre på eftermiddagen och solen börjar gå ner. Jag tyckte hästarna borde komma in och värma sig. Men icke, de ville hellre vara ute i kylan.

Gamla  Märtas åsikt för dagen...


 Vackra Lotus, barnbarn till Märta. Till och med vackrare än sin mormor i unga dagar. En helt underbar häst, både till temperament och utseende.

 Och lik sin mormor i vissa avseenden...

Daphne, mamma till Lotus. Hon passar fint in i vinterlandskapet.

2 kommentarer: