lördag 14 augusti 2010

"Den bästa dagen i mitt liv!"

Det var en gång en liten pojke som var sjuk – riktigt sjuk. Han hade spenderat en stor del av sitt liv på sjukhuset. Hans stora intresse var hockey och som alla små pojkar hade han en stor idol. Den här dagen skulle han få träffa sin stora idol – en riktig legend. Det hade varit osäkert om han skulle kunna vara med då han varit så sjuk.

Så klev de in på sjukhuset – hockeygrabbarna. Han fick prata med sin idol som intresserat svarade på frågor och frågade honom en massa om vad han gillade att göra, vilka hans favoriter inom hockey var osv. Han fick idolkort med autografer och leksaker. När dagen var över och idolen och hans kamrater hade åkt därifrån log den lilla pojken med hela ansiktet och sa: "Det här var den bästa dagen i mitt liv!"

Satt i båset idag och pratade med ordföranden för Icebreakers när de spelade mot VIK i Västerås och fick den här historien berättad för mig. Kan ha missat några detaljer då ljudnivån var hög, men detaljerna är inte så viktiga – det viktiga är att det finns många sådana här historier runt Icebreakers och deras besök på barnsjukhusen. Under några timmar förgyller de tillvaron för dessa sjuka barn som fått en så orättvis lott i livet.

Jag har idag haft äran att få följa med när det gjorde ett av sina besök. Lite bilder nedan från besöket. Fler bilder kommer om några dagar från resten av dagen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar