söndag 19 juli 2009

Nu är det över...

Det är andra året i rad som Nyköpings brukshundklubb anordnar läger vecka 29. Även detta år blev ett lyckat år. Deltagarna har varit väldigt nöjda med allt från mat till instruktörer. Vädergudarna verkar gilla oss just nu för vädret var kanon både förra året och i år, det gör det så mycket lättare när solen skiner. Planeringen för nästa år har redan börjat, vilka instruktörer ska vi ha, vad kan vi göra bättre? Det är bara att hoppas att vi lyckas göra ett ännu bättre läger nästa år.

Ett stort tack till alla medlemmar som har slitit och gjort lägret till en liten succé!

Hörde ett nytt uttryck under veckan som jag tycker passar oss hundfolk ypperligt – speciellt när man är på läger. Nämligen att man bildar "flock" med de som man umgås med under veckan. Och så är det nog. Folk från hela landet kommer och möts under en vecka. Under denna vecka pratar man hund, tränar hund, skrattar och har kul tillsammans, man blir en flock. Och när sen den sista dagen kommer och man ser alla ge sig iväg vidare till sina "vanliga" liv känns det tomt – flocken har gett sig av. Men, det kommer ju en ny kommer till nästa år!

I morgon bär det av till Vingåker och till Nisses uppfödare Ragnhild. Där ska jag möta upp med Maria och Ewa. Det är vallning som står på schemat men jag lär nog mest ligga bakom kameran för att försöka få några riktigt bra vallningsbilder på hundarna. Så jag hoppas att vädergudarna ser till att vi får bra väder.

Nedan ett gäng bilder från vårt läger, fler bilder finns på www.nykopingsbk.seFrost vaktar en plastbunke.Skyddsträning, här med Jonas som figg.Skyddsfiguranterna tar en del smällar både från hundar och sen när de stuper i backen.En av hundarna som tränades för Lillemor Edström under veckan.Vissa hundar kunder några bonuskonster.Sökträning med Annelie Olsson.Vad Emil pysslar med här har vi ännu inte luska ut. Men han ser lite galen ut.På fredagen var det femkamp innan grillbuffén.Team Edström var helt säkra på att de skulle vinna. Men alla kan vi ju ha fel...


En av grenarna innebar apportering av lite underliga föremål...I skyddet var det Frida som var instruktör. Här med Anna och Obama.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar