tisdag 11 juni 2013

Liten och ljuvlig

Valp är jobbigt. Inget annat går att säga. Det ska rastas och passas. Det tuggas och bits. De kan inte lämnas själva och väcker ibland en mitt i natten.

Men så ljuvligt det är! Att ha en så liten varelse hos sig. Se varje framsteg han gör. Alla hyss han lär sig. Se hur han växer och utvecklas. Men framförallt gillar jag verkligen att träna en liten valp. När man första gången ser att han börjar förstå att om han gör något kommer han åt godbitarna. Se hur lampan tänds i det lilla ljuva huvudet. Hur han börjar förstå hur han ska bjuda på olika beteende och hur han klarar av att klura ut nya beteenden och utveckla det han kan. Det är verkligen häftigt.

Är fascinerad av hur mycket de kan lära sig och hur fort de förstår. Han är inte en fullt utvecklad hund ännu men därimot har han en enorm förmåga att lära sig klura ut vad det är jag vill. Men så har jag ju ännu inte hunnit  "förstöra" och ge honom förutfattade meningar.

Så glad och positiv, tycker allt är roligt. När han sen somnar i mattes knä, efter härjat livet ur henne ett tag, ja, då är det i alla fall ett av vår hjärtan som smälter ;)

Ibland får man till det rätt. Han var bra impad av att han lyckades lyfta Nisse stora apport.

Alla sätt är ju bra – eller?

Då var bollen lättare att hämta.

Renoveras ju lite hemma, så en hammare kan ju komma till hands...

Tuffast i stan!


Bara så ljuvligt söt! Mattes nya lilla stjärna!

Idag reste sig öronen, eller nästan i alla fall.

1 kommentar: