söndag 27 november 2011

En hobby!

Jag gömmer mig under granar och in i grottor.Blir blöt, myggbiten, ibland blöder jag.
Ibland har jag nöjet att få vara inomhus när det regnar ute men ibland står jag i ösregnet.
Ibland är jag helt själv.
Ibland är jag med härlig människor.
Jag planerar, grubblar, funderar, diskuterar, skrattar, hejjar på, håller tummarna, är nervös, ibland väldigt nervös.
Lägger ner mycket tid – väldigt mycket tid.
Ibland går det lysande och ibland går det inte alls som jag tänkt mig.

Jag har en hobby!

Jag tror alla som har en hobby är lyckligt lottade. Min hobby tar mycket tid men ger så mycket tillbaka. Det är både uppför och nerför när man håller på. Men om man inte hade uppförsbackar skulle man inte uppskatta när det går i full fart i nerförsbacken och man bara kan njuta av tillfället. En hobby ger en små tillfällen att se fram emot nästan varje dag. Ibland har man lite större höjdpunkter man planerat inför och längtat till.
Har just haft ett sådant tillfälle!

I lördags var det clinic i Kungsörs hundarena om tävlingsträning med Maria Brandel (Hagström). Olle och Nisse skulle vara några av visningshundarna under dagen.  Och vilken kul dag det var! Vi var fem stycken som hade hundar med oss för att visa upp utvalda delar av det Maria pratade om under dagen inför de deltagare som kommit för att titta på clinicen.

Mest skratt bjöd nog Nisse och jag på när jag skulle spela den "dåliga tävlingsföraren", utåtriktad, tjatig och lite otrevlig mot min hund. Nisse såg ut som något katten dragit in...

Olle med sin ringa ålder fick visa lite grundträningstankar, hur man börja träna länkning innan man har färdiga moment. Att han skulle kunna hålla så bra fokus på mig och vad jag ville han skulle göra inför 50 personer var betydligt mer än jag väntat mig. Underbar liten hund.

Petra och jag sov över hos Maria för att på söndagsmorgon ge oss av till inomhushallen igen. Men denna gång var det träning för oss som stod på schemat. Har till större delen träna Olle idag, man får passa på när man har en heldag tillsammans med så duktiga männsiskor som ger tips och råd. Vet inte vilken som är tröttast, jag eller Olle. Men så kul han är att hålla på med. Positiv och glad hela tiden. Kommer ha mycket kul med denna lilla hund!

 Petra och Yazza får lite störning under sitt fria följ.


 BC:n Tindra gör fjärr men en liten störning till höger om sig.

 Olle och jag påväg fram till Maria.

 Tanken här var att jag skulle var ofokuserad på min hund och han skulle då trampa iväg in i publiken. Men Olle väntade som ett ljus att något kul skulle hända igen. Det blir inte alltid som man planerat när man håller på med djur. Men matte var väldigt stolt över sin lilla valp.

Maria och Gun! Verkligen ett underbart ekipage. 

Tack alla för en underbar helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar