tisdag 31 maj 2011

Foto med Foppa

Mitt jobb innebär ofta många långa timmar framför en dator. Men ibland har jag fördelen att få hänga med på lite andra händelser. Och denna eftermiddag fick jag följa med på en eftermiddag som jag tror många drömmer om – i alla fall hockeyfansen. Jag fick följa med chefen tillsammans med Curre Lundmark upp till Stockholm för att göra en intervju med Peter Forsberg.

Det var bestämt att vi skulle hämta Foppa vid skolan där han pluggar just nu. Curre och Dala gav sig av för att möta upp Foppa vid skolan och jag stannande i bilen på dess helt olagliga parkering. När jag satt där i baksätet och insåg att snart kommer en av världens absolut främsta hockeyspelare – en legend – att sätta sig i baksätet bredvid mig. Tänkte då faktiskt att egentligen borde någon annan sitta här och vänta, någon som älskar hockey och förstår hur stor Foppa är. Inte jag som är intresserad av hundträning och att springa långt i skogen – långt bort från hockeyrinkarna. Men där var jag i alla fall, lite nervös så klart, trots att jag inte fullt ut förstår riktigt vilken stor legendar han är.

Men så kom han och satte sig bredvid mig och presenterade sig som Peter (för det visste jag ju inte innan, ha ha). Under en stund satt vi i baksätet och pratade om skolor, att börja plugga igen i vuxen ålder, travhästar, pendling mellan Stockholm och Örnsköldsvik. Min största förvåning var nog hur otroligt lättsam, ödmjuk och fantastiskt trevlig han är, och då trots att han är en riktig kändis. Har tyvärr själv en förutfattad mening att många kändisar är dryga och tror att de är överlägsna sin omgivning. Men kanske det är som Curre sa till mig senare. "Hade han inte varit så ödmjuk hade han aldrig kommit dit han kommit". Och det är nog sant.

I vilket fall som helst var det fantastiskt kul att få träffa och fota honom.

 Finns en fördel att fota kändisar, de bryr sig inte om att jag krälade runt och kameran smattrade. Ibland slängde han bara en kort blick mot kameran. 

 Som sagt, en härlig person som hade lätt för skratt.

 Har fotat honom tidigare, 1-0 till mig då jag denna gång inte var lika nervös och slapp handsvetten – knepigt att hålla min tunga kameran då ;)

 Tre goa gubbar! Curre Lundmark, Peter Forsberg, Leif "Dala" Dahlström.

Kunde vara en reklambild för kläder – och vilket märke skulle inte drömma om att ha honom som ansikte utåt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar