tisdag 12 april 2011

Trodde det skulle vara mer blod...

I helgen var jag och fotade MMA (Shootfighting). Var lite orolig när jag åkte dig för jag hade surfat på nätet och sätt mycket otäcka bilder. Så här står det på Wikipedia om MMA:

Mixed martial arts eller i dagligt tal ofta MMA är en kampsport med sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt. Till skillnad från många traditionella kampsporter så definieras inte MMA av hur utövaren ska genomföra en viss teknik, utan förklaras enklare av vad utövaren inte får göra. Förenklat kan några av de generella regler som definierar sporten sägas vara:
  • Tillhyggen får ej användas.
  • Nypa, klösa, bita, peta i ögon och slag mot bakhuvud och skrev är ej tillåtet.
Jag som är lite känslig för blod och folk som pucklar på varandra tänkte att här blir jag inte kvar länge. Åk dit och ta några bilder och åk därifrån var mitt motto. Men när jag väl kom dit var det faktiskt inte så farlig som jag trodde. Det såg mest ut som brottning med lite mer otäcka inslag då och då. Så jag blev kvar ett tag då jag även mötte på min före detta goa kollega fotografen Hugo! Skulle vara roligare att lägga ut hans bilder då han är en mycket bättre fotograf än mig, men det är min blogg så mina bilder får duga.


Ett av de otäcka inslagen. Killen underst dunkade i marken med nacken först i hög hastighet.

Killen som såg argast ut när han kom in i ringen. Alla var fokuserade men den här snubben såg rent elak ut. Men efter matchen hade även han ett leende i ansiktet.
 
Mycket klättrande på varandra var det i ringen.
 
Såhär såg det ut mesta delen av tiden. Klängande på varandra på marken.
 
Ibland så stod de upp, men det varade aldrig så länge.
 
Lite trist att de så snabbt slängde ner varandra på golvet.
 
Några var riktigt vältränade. Nu var jag inte kvar till slutmatcherna, där jag gissar att de riktigt vältränade dök upp. De jag såg vägde mellan 70-75 kg. MMA-träning ska vara något av det bästa du kan träna för att hålla dig i form – kanske något att prova på!
 

1 kommentar: