lördag 10 juli 2010

Han är helt underbar!

För drygt fem år sedan fick jag hem en ljuvlig liten valp. Inte en sekund har jag ångrat att jag köpte honom. Så mycket roligt har jag haft med den här hunden.

När han nu blev förlamad och tappade synen på ena ögat trodde jag för en stund att vår träning- och tävlingskarriär var över. Men bestämde mig att ta med honom till Uddevalla och några av de tuffaste sökbanor jag kört på. Ville se om han funkar i kuperad terräng med ett öga.

Visst har jag varit orolig när han klättrat upp och ner för bergen. Med förlamning, syn på ett öga och på råga av allt en risig kista har han varit med hela veckan och förvånat mig gång på gång. Några få gånger såg jag en tvekan i terrängen, oftast när han skulle hoppa på någon avsats. Avsåndsbedömningen är ju inte 100 procentig. Han är helt enkelt helt underbar!

Så nu efter många timmars träning och otroligt mycket hjälp från fantastiska träningskamrater har vi kvalat in till SM 2010 – och jag har bestämt mig för att starta. Vi har inte de bästa förutsättningarna men det ska bli roligt att bara få uppleva ett SM – det har varit en dröm länge.

Åses läger i Uddevalla var som vanligt helt fantastiskt. Så häftiga banor och så härliga människor. Petra var med för första gången och hon var helt säker på att jag överdrev om tre olika saker: Hur kuperade banorna är. Hur bra och välgjorda legorna är och sist men inte minst – knotten!

Det är kul när det är en ung och orutinerad hund med på ett sådant här läger. Yazza (och även matte Petra) har verkligen utvecklats den här veckan, löst den ena svårigheten efter den andra. Riktigt häftigt.

Möte i skogen. Vi skiftar banan med ett annat gäng inför eftermiddagspasset.


Susann med sin Jimmi och i bakgrunden Anna.

Pia och Petra kikar på skissen över banan. Vi fick med oss skiss över varje banan där de olika legorna var utmärkta för att vi skulle hitta dem. Alla banor var mycket noggrant snitslade. Helt otroligt vilket jobb det ligger bakom det här lägret.

Ninas "Morra" redo att hitta nästa figge i skogen. Hon gick som en liten pärla hela veckan.

"Gucci" från Norge gillade de nya bollarna matte Mabel hade köpt till honom.

Lite extra fotografering han jag också med. Här är Marias lilla Gun i full fart.

Härliga Hast som var i "min" grupp hela veckan med matte Pia.

Nisse blev magsjuk under veckan och inget funkade. Men på lägret fanns Anne-gry från Norge som håller på med homeopatmedicin. När jag provat allt annat provade jag hennes medicin och dagen efter var Nisse frisk. Ska nog inte vara så skeptisk längre. Här hennes hund "Udda" som jag fotade som tack för hjälpen.

Häftig bild tycker jag. Har aldrig sett en hund som försöker ta bollen med tassarna i luften.

3 kommentarer:

 1. Ja det var en häftig upplevelse att få följa med till Uddevalla! Vilket otroligt jobb Åse har lagt på banor och legor...

  SvaraRadera
 2. Lena, jag kan bara hålla med... en fantastisk sökvecka med härliga hundar, underbara sökkompisar och din lille stjärna som fixade banorna trots allt.... knotten dom har vi redan glömt ;-)
  PS. Ser fram emot bilderna DS.

  SvaraRadera
 3. Haha, så morsomt bilde av min lille søte hund! :) Hun kanskje kan gjøre karriære innen Amerikansk fotball? ;)

  Homeopati er ingenting å være skeptisk til :) Jeg er glad for at du ville ta imot hjelp ;)

  Gratulerer med uttak til SM!! Jeg ønsker dere masse lykke til! Håper dere får det kjempegøy!

  SvaraRadera