fredag 14 augusti 2009

Vem vet, kanske en dag...

Satt på nätet häromkvällen och sökte på joggingskor i Gore-tex – vintern, slasket, kylan kommer ju snart. Kom då förbi en sida om en löpartävling arrangerad av Gore-tex, Gore-tex ® Transalpine Run Trailer.

En löpartävling som korsar Alperna i flera dagsetapper. Loppet i år följer fältherren Hannibals fotspår då han marscherade över Alperna med sina krigselefanter. Från Oberstdorf i Tyskland, via Österrike och Schweiz och fram till Latsch i Italien kommer deltagarna att avverka 240 kilometer och 14 400 höjdmeter på åtta dagsetapper. Av säkerhetsskäl tävlar man i team om två personer. Hur man tar sig fram är fritt val - löpning eller vandring med eller utan stavar.

Löpare på högsta elitnivå eller ambitiös vandrare - GORE-TEX® Transalpine Run gör äventyret möjligt för alla som är beredda att utmana sig själva. Att man är hyfsat vältränad och något bekant med högalpin miljö är dock en förutsättning. På berget växlar väder, temperatur och terräng ofta både dramatiskt och plötsligt. Men är man bara förberedd och har rätt utrustning i ryggsäcken kan man se fram emot en upplevelse långt bortom den vanliga vardagsrundan.



Kanske något att sätta upp som ett mål. Att göra något som man inte trodde man kunde klara. Är jag idag vältränad med alpinvan – nja inte direkt. Men vem vet, kanske man når dit en dag.
Ska du hänga på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar